Cum ajuta transpiratia la slabire?

Cum ajuta transpiratia la slabire?

Multi nutritionisti si specialisti in curele de slabire recomanda miscarea in locul infometarii, atunci cand dorim sa dam jos kilogramele care s-au depus in unele zone ale corpului. Astfel, dietele drastice care obligau persoanele supraponderale sa consume doar un anumit tip de mancare sisa bea multe lichide pe perioaada unei zile au cam devenit istorie. Astazi, majoritatea specialistilor sustin, dimpotriva, sa ne alimentam cum se cuvinee, e drept, intr-un mod sanatos si echilibrat, fara a face excese si fara a manca pana ne ridicam satui de la masa.

Dimpotriva, unii teoreticieni ai dietelor sustin ca ar trebui sa ne ridicam de la masa chiar cu cinci minute inainte de a ne satura. Cum estimam acest lucru tine probabil de stilul de viata al fiecaruia. In schimb, nu vei auzi niciun specialist in retete de slabit care sa nu recomande miscarea. Aceasta pare sa fie cheia oricarui regim de slabit, chiar daca pentru unii poate parea o corvoada mult prea mare. In fond, tot ceeace iti trebuie este putina vointasi determinare, nu neaparat pentru a arata bine, ci pentru a te simti bine in propriul corp.

Transpiratia, buna sau rea la curele de slabire?

Exista insa unele mituri si ndespremiscarea fizica. Astfel, unele persoane sustin ca in cazul unei sesiuni de exercitii fizice trebuie sa solicite corpul pana ce acesta transpira din abundenta. Nu in toate cazurile insatranspiratia excesiva este echivalenta cu slabirea. In fond, transpiratia nu reprezintadecat eliminarea excesului de apa din organism, apa care, in mod normal, ar trebui inlocuita printr-o hidratare corespunzatoare.

Pe de alta parte, prin transpiratie se elimina si o parte din toxinele din organism, astfel incatmiscarea fizica are un dublu efect. Important este insa modul in care facem miscarea fizica, astfel incat corpul nistru sa transpire in mod natural, reglandu-si singur temperatura si nivelul de apa de care are nevoie pentru o functionare normala.

Cum functioneaza echipamentele de slabit

Este drept, in ultima perioada au aparut diverse echipamente de slabit, care ne pot ajuta in pierderea in greutate. Astfel, exista multe persoane care merg la sala imbracate in costum de iarna sau impachetate in tot felul de folii, cub singurul scop de a slabi prin transpiratie excesiva. In realitate insa, transpiratia singura nu conduce la pierderea greutatii. Excesul de apa eliminat pe aceasta cale poate fi usor suplinit prin consumarea unei cantitatiechivaalente de apa – 0,5 sau un litru dupa un antrenament intensiv.

Costumele si echipamentele pentru slabit, in esenta, se bazeazape un principiu al amiscarii fizice, potrivit caruia nu transpiratia, ci arderea grasimilor conduce la pierderea in greutate. Iar cum putem ajunge la arderea grasimilor, decat prin incalzirea corpului, prin miscare fizica, ajutata si de unele echipamente adecvate. Practic, logica exercitiilor fizice este ca acestea conduc la solicitarea muschilor din organism, acestia fiind de fapt cei responsabili pentru incalzirea corpului si arderea grasimilor.

Din acest motiv spunem ca arderea grasimilor trebuie sa mearga la pachet cu transpiratia controlata si miscarea fizica, pentru o pierdere sanatoasa in greutate.

Distribuie Articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


You've just added this product to the cart: