Silueta in forma de para – Cum sa o recunosti si ce garderoba i se potriveste

silueta tip para

Silueta in forma de para – Cum sa o recunosti si ce garderoba i se potriveste

Corpul in forma de para se caracterizeaza prin solduri mari, care sunt mai late decat bustul si umerii. Alte caracteristici ale acestei forme corporale sunt talia definita si bratele si umerii proportional subtiri.

Cititi daca va preocupa:

  • Soldurile late
  • Umeri ingustati
  • Bust mic

Caracteristicile siluetei de para

  • Umerii sunt mai ingusti decat soldurile si pot fi curbati
  • Partea de sus ingusta, bust mic
  • O talie definita datorita soldurilor mai mari
  • Solduri si / sau coapse pline
  • Picioarele sunt probabil pline sau musculoase
  • Surplusul de kilograme tinde sa fie mai intai vizibil in jurul soldurilor, coapselor si a zonei inferioare a abdomenului

Alte tipuri de siluete

Este dificil sa va incadrati corpul intr-una dintre formele de baza. Fiti deschisa la o posibila forma secundara a corpului:

Ai caracteristici de forma de clepsidra daca jumatatea superioara pare mai mare din cauza unui bust mare.

Ai caracteristici de forma de mar daca surplusul de kilograme este vizibil, in general, mai intai in zona bustului si a abdomenului.

Ai caracteristici de forma dreptunghiulara daca talia este putin mai lata si nu este foarte definita.

Ai caracteristici de forma de triunghi inversat daca umerii sunt mai largi decat soldurile.

Silueta de para este mai mare in zona de jos, ceea ce creeaza un dezechilibru cu jumatatea superioara a corpului. Cheia pentru imbracarea acestei forme este sa distrageti atentia de la soldurile mai late si sa o atrageti spre partea superioara si spre talia definita.

Cea mai la indemana solutie sunt chilotii modelatori Allsa. Compresia exercitata pe solduri si picioare diminueaza semnificativ circumferinta acestora facand mult mai usor de realizat o combinatie de haine care sa va scoata in evidenta bustul.

Doriti sa creati iluzia de volum in partea superioara a corpului, subliniind in acelasi timp talia si distragand atentia de la partea de jos pentru a crea o silueta echilibrata.

Evidentiati partea superioara a corpului

Adaugand vizual mai multa greutate in zona umerilor si a bustului, subtiati soldurile si coapsele si echilibrati silueta.

  • Concentrati-va pe umerii structurati pentru a largi vizual linia umerilor
  • Cumparati un sutien bun pentru a va ridica pieptul
  • Purtati culori stralucitoare in partea superioara a corpului
  • Folositi in mod strategic imprimeuri, materiale si detalii atragatoare pentru a crea volum in partea de sus
  • Purtati haine potrivite pentru a accentua talia
  • Suprapunerea hainelor pe jumatatea superioara creeaza interes vizual si atrage privirea in sus
  • Stati departe de bluzele largi care ascund talia

Ascundeti partea inferioara a corpului

Mascati soldurile si coapsele pentru a le echilibra cu partea superioara a corpului.

  • Purtati culori mai inchise pe partea inferioara a corpului
  • Evitati hainele mulate si subtiri care subliniaza soldurile largi
  • Evitati hainele cu detalii care atrag atentia asupra partii inferioare a corpului
  • Lasati partea de jos cat mai simpla
  • Evitati detaliile, modelele, buzunarele de pe coapsa si zona soldurilor si centurile

Haine pentru partea de sus a corpului

Decolteuri

Pentru a largi vizual zona umarului si a bustului in cazul siluetei de para, decolteurile ar trebui sa fie largi si scurte. Decolteurile inguste si lungi au tendinta de a face contrariul: se intind pe verticala si subtiaza partea superioara a corpului.

silueta-tip-para-decolteuOptati pentru decolteuri mai mici si mai late, precum decolteuri patrate, cele tip barcuta si Sabrina. Decolteurile pe umar adauga cativa centimetri in plus la partea superioara a corpului.

O alta modalitate excelenta de a atrage privirea catre partea de sus si de a adauga ceva volum in zona umerilor si a bustului este cu ajutorul detaliilor.

Un guler lasat, de exemplu, ridica gatul. Gulerele mari, garniturile din dantela si volanele adauga volum partii de sus, echilibrand-o astfel cu soldurile mai largi.

Maneci

Stilul potrivit de maneci pentru un corp in forma de para variaza in functie de lungimea manecii. Daca maneca este scurta, optati pentru stiluri largi, cu detalii, care vor adauga volum partii superioare. Optiunile bune sunt manecile fluture, clopot si cele tip aripa de liliac.

silueta-tip-para-maneci-scurtePentru manecile lungi, totusi, este exact opusul: trebuie sa mentineti volumul in jurul soldurilor la un nivel minim. In acest caz, cel mai bine este sa purtati maneci conice, adaugand in acelasi timp volum in zona umerilor.

silueta-tip-para-maneci-lungiAcest lucru poate fi realizat, printre altele, prin pernite de umeri, maneci bufante si maneci capac.

Camasi, tricouri si alte bluze

Cand va alegeti bluzele potrivite, optati pentru stiluri care vor ajuta la echilibrarea partii de jos, subliniind in acelasi timp talia definita a siluetei de para.

silueta-tip-para-camasiBluzele mulate si stranse in talie ajuta la accentuarea acesteia.

Culorile stralucitoare, modelele indraznete, detaliile si accesoriile din zona bustului si umerilor vor atrage atentia asupra partii de sus si o vor distrage de la soldurile mai mari. Dungile orizontale sunt, de asemenea, o strategie buna pentru a face partea superioara sa para mai lata.

Bluzele nu trebuie sa fie mai lungi de solduri, deoarece acest lucru ar face soldurile sa para si mai late. Optati fie pentru bluze decupate care se termina in talie, fie pentru bluze care se termina la linia soldurilor. Introducerea camasii in pantaloni sau fusta ajuta la accentuarea formei curbate a corpului.

Evitati detaliile, accesoriile si buzunarele in zona soldurilor, lucru care ar atrage atentia asupra acestora. De asemenea, evitati pensele, volanele si pliurile care ar adauga volum suplimentar soldurilor.

Pulovere

Pentru a evidentia silueta de para, optati pentru pulovere mai scurte, care ajund doar pana la oasele soldului.

silueta-tip-para-pulovereUn pulover mai scurt dintr-o tesatura mai groasa sau mai scurt in lungime va crea volum pe partea superioara a corpului si va echilibra soldurile mai mari.

Puloverele largi si lungi care ajung la jumatatea coapselor sunt, de asemenea, potrivite pentru silueta de para.

In ceea ce priveste imprimeurile si modelele, alegeti dungi orizontale care creeaza iluzia ca aveti mai multa latime in locurile potrivite. Dungile ar trebui sa fie in zona gatului, umerilor sau a bustului.

Evitati puloverele lungi si mulate care se intind chiar peste solduri – o lungime care trece peste cel mai lat punct va face soldurile sa para mai mari.

Sacouri

La fel ca si camasile, sacourile pentru silueta in forma de para ar trebui sa adauge volum in zona bustului si a umerilor, evitand in acelasi timp zona soldurilori sau trecand peste ea. Un sacou scurt va adauga structura si volum in zona umerilor si a bustului, expunand totodata talia subtire. Ajungand pana la mijlocul coapsei, un sacou lung va alungi silueta, facand-o sa para subtire si ascunzand zona mai mare a soldurilor.

Un sacou nepotrivit pentru aceasta forma a corpului este cel care se termina chiar la nivelul soldurilor, accentuand acea zona.

Detaliile sunt minunate pentru a atrage privirea in sus. Buzunarele sau detaliile din zona bustului si din jurul decolteului (de ex. gulerele) vi se potrivesc numai bine. Evitati detaliile – cum ar fi buzunarele – in jurul zonei soldurilor si pastrati aceasta zona cat mai simpla.

Sacourile mai lungi, in culori mai inchise, va vor ajuta sa va subtiati silueta. Sacourile scurte pot fi in culori mai stralucitoare, deoarece atrag atentia in sus.

Paltoane

Pentru a reduce partea inferioara a corpului in forma de para, o haina trebuie sa aiba lungimea potrivita. Paltoanele prea scurte accentueaza zona lata a soldurilor, iar cele prea lungi incarca silueta. Cea mai buna lungime se afla chiar sub solduri si mijlocul coapsei.

silueta-tip-para-paltoaneAlegeti culori inchise pentru a va face silueta sa para mai eleganta si cautati detalii care sa avantajeze zona umerilor si bustul – cum ar fi reverele mari, gulerele largi, cele cu doua randuri de nasturi si centurile din zona taliei.

Paltoanele de tip printesa si cele cu talia inalta in A sunt grozave; talia montata si paltoanele clasice arata, de asemenea, minunat. Trench-urile vi se potrivesc excelent. Centura creeaza proportie intre umeri si solduri, ceea ce le face sa para mai putin pline.

Evitati paltoanele croite drept si pe cele largi, deoarece acestea va vor face sa aratati greoaie si fara forma.

Haine pentru partea de jos a corpului

Pantaloni

Pantalonii potriviti pentru corpul in forma de para trebuie sa reduca la minimum partea de jos si sa ascunda soldurile.

silueta-tip-para-pantaloniCele mai bune modele sunt cele cu linie simpla, cu fata plana, drepte sau cu pliuri, lungi sau pana la lungimea gleznei. Alegeti modele relaxate care cad direct din cea mai lata parte a soldului.

Pantalonii trebuie sa aiba talia medie sau inalta pentru a evidentia talia definita. Pantalonii cu talie joasa care se opresc chiar sub talie ar evidentia si mai mult soldurile.

Optati pentru culori mai inchise, linii curate si cusaturi simple pentru a evita atragerea atentiei asupra partii de jos.

Evitati detalii precum dungile si detaliile – fara curele, pliuri, pense, buzunare mari, modele sau bata indoita. De asemenea, evitati pantalonii skinny si stilurile care se ingusteaza in partea de jos. Acestea ar evidentia soldurile mai largi.

Blugi

La fel ca si pantalonii, blugii ar trebui sa urmareasca sa reduca soldurile mai largi. Blugii ar trebui sa fie cu talie medie si inalta si drepti, putin evazati sau putin largi. Modelele lejere vi se potrivesc cel mai bine. Optati pentru denim inchis la culoare pentru a evita atragerea atentiei asupra partii de jos.

silueta-tip-para-blugiEvitati pantalonii skinny care se lipesc de solduri si coapse, ceea ce ar atrage atentia asupra acestei zone. De asemenea, stati departe de buzunarele mari laterale si la spate, precum si de blugii decupati, de cei decolorati si de alte accesorii pe blugi. Acestea ar atrage atentia asupra partii de jos si ar face partea de sus sa para si mai mica.

Fuste

Fustele sunt o modalitate excelenta de a acoperi soldurile largi si fundul. Optatii pentru fuste usor plisate, care subtiaza corpul fara a adauga volum. Fustele mai largi in partea de jos sunt bune pentru echilibrarea soldurilor – cum ar fi fustele in A sau fustele cu terminatie evazata.

silueta-tip-para-fusteLungimea fustei potrivite pentru silueta de para este cea pana la genunchi sau intre genunchi si mijlocul gambei. Aceasta lungime ajuta la alungirea vizuala a corpului. La fel ca alte haine pentru partea de jos a corpului, fustele ar trebui sa fie cu talie medie sau inalta.

Evitati fustele prea pline si fustele cu detalii orizontale grele care va exagereaza forma corpului, cum ar fi fustele in straturi cu volane. Si asigurati-va ca selectati modele de fuste simple, fara detalii si accesorii.

Rochii

Rochiile ar trebui sa atraga atentia asupra taliei, ascunzand in acelasi timp partea de jos. Contrar asteptarilor, rochiile cu o forma mai larga in partea de jos sunt mai eficiente in echilibrarea soldurilor. Acest lucru se datoreaza faptului ca rochiile pe corp accentueaza zona soldurilor, in timp ce hainele mai largi se potrivesc bine peste ele. Cele mai bune modele sunt rochiile in A sau X. Acesta din urma va echilibra partea superioara a corpului si, prin urmare, este excelent pentru un corp in forma de para.

silueta-tip-para-rochiiEvitati rochiile din tesaturi groase, precum si rochiile cu talia joasa. Orice rochie cu croiala dreapta va va face sa pareti mai mare, pentru ca va ascunde talia.

Pantaloni scurti

Pantalonii scurti pentru un corp in forma de para ar trebui sa alunece frumos peste zona mai larga a soldurilor, fara a adauga volum.

silueta-tip-para-pantaloni-scurtiDesi primul instinct poate fi sa acoperiti soldurile si picioarele, expunerea curbelor dvs. este de fapt mult mai avantajoasa. Stilurile de pantaloni scurti ideali pentru forma de para sunt cele simple si croite. Cele cu talie inalta sunt cele mai bune, deoarece expun si talia mai mica. Ar trebui sa aiba picior mai larg pentru a ascunde convenabil soldurile mai mari.

Pantalonii scurti care sunt pana la genunchi sau care se extind peste partea cea mai groasa a coapselor ajuta la alungirea picioarelor. Optati pentru o culoare mai inchisa pentru a distrage atentia de la partea inferioara a corpului.

Evitati culorile stralucitoare, detaliile si accesoriile – cum ar fi buzunarele, pliurile si modelele, deoarece acestea pot face soldurile si picioarele sa para mai mari. De asemenea, renuntati la centura, cu exceptia cazului in care este pe pantaloni scurti cu talie inalta. Si, in cele din urma, stati departe de pantalonii scurti foarte mulati care se infasoara in jurul soldurilor si coapselor si astfel le evidentiaza.

Salopete si costume de baie

Salopetele pentru corpul in forma de para ar trebui sa echilibreze silueta prin adaugarea de volum sus si alunecarea peste soldurile mai mari.

Pentru a adauga volum in partea de sus a corpului, partea superioara a salopetei sau a costumului de baie poate avea o culoare mai deschisa, mai stralucitoare decat partea de jos sau poate avea modele si maneci mari. Un decolteu fara bretele va expune mai mult din zona pieptului, facand ochiul sa se deplaseze, astfel incat sa echilibreze soldurile mai largi. Partea inferioara ar trebui sa treaca frumos peste solduri. Cele mai bune optiuni aici sunt culorile mai inchise in partea de jos si modele cu picioare drepte sau evazate.

Evitati picioarele mulate sau conice, precum si decolteurile adanci si inguste. In plus, partea inferioara a salopetei sau a costumului ar trebui sa mascheze soldurile, asa ca stati departe de modele, culori stralucitoare si alte detalii pe picioare.

Distribuie Articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


You've just added this product to the cart: